
Herenparfum: de beste gids voor herenparfum
Een paar jaar geleden begon ik af en herenparfum te dragen. Vorig jaar ontdekte ik de wereld van parfum eerst door het kijken van youtube reviews en top 10 beste herenparfums en daarna dook ik in het diepe van de parfum forums etc. . Er zijn tegenwoordig heel veel keuzes, en veel daarvan zijn enigszins prijzig. Dus ik dacht dat ik zou delen wat ik tot nu toe heb geleerd. Hoewel velen van jullie waarschijnlijk al weten hoe alles werkt binnen de parfumwereld. Komen er dagelijks nieuwe mannen in de parfumwereld. Vandaar dat ik deze beste gids voor het dragen en kopen van herenparfum maak.
Gebrek aan kennis bij herenparfum
Hoewel veel vrouwen deze kennis van moeder op dochter doorgeven, leert niemand mannen over geuren en parfums. Moeders nemen vaak hun dochters mee om parfum shoppen. Het komt zelden voor dat een vader hetzelfde doet. Het gebrek aan kennis en openheid over geuren dwingt veel mannen om te kiezen tussen twee slechte opties. Speel eerst op veilig en draag niets. Ten tweede, draag iets lichts en schoons, zodat je niemand beledigt. Hier moet verandering in komen vind ik.
Geur is de grootste herinneringstrigger
Geur is de grootste herinneringstrigger die wij mensen hebben. ruik aan het shirt dat je gisteravond droeg en herinneringen aan een geweldige avond komen weer naar boven. Rol naar de andere kant van het bed en ruik het kussen waar je partner sliep, en je zou jezelf kunnen betrappen op een glimlach. Kortom, geuren vangen herinneringen op. Ze doen echter meer dan dat. De parfum die je draagt, laat de mensen om je heen zien wie je bent.

Wat moet je weten voordat je herenparfum koopt?
Je hebt waarschijnlijk al wel eens advies over herenparfum gehoord. Wat ik het vaakst hoor, is dat je parfum moet dragen zodat vrouwen je aantrekkelijker vinden. verkoop medewerkers of parfum-youtubers vertellen je vaak dat je deze parfum moet kopen omdat het een best seller is of populair is bij de dames. Er is echter een klein probleempje: het werkt niet altijd. Dit is waarom:
- Ten eerste heeft geen enkele man ooit een vriendin gekregen omdat hij alleen zo lekker ruikt. Een goede geur kan je kansen met zeg 10% vergroten. Dus het kan je zeker een stuk aantrekkelijker maken. Net als dat je bijvoorbeeld er verzorgd uitziet.
- Ten tweede Teveel herenparfum dragen ruikt naar wanhoop. Te hard proberen weert vrouwen sneller af dan dat je Sauvage kan opspuiten.
Advies
Mijn advies is om eerst een parfum te dragen voor jezelf. Je geur zou iets over jou moeten vertellen. Je moet de parfum zelf ook lekker vinden. Het vergroten van je aantrekkelijkheid voor anderen zou op de 2e plek moeten staan. Toch zijn er veel mensen die geen persoonlijke voorkeur hebben en gebruiken parfums specifiek om alleen anderen te plezieren. Dit is natuurlijk ook volkomen geldige reden om die herenparfum te dragen. Het is natuurlijk leuk om complimentjes te krijgen voor hoe je ruikt.
Maar wat als niemand de geur lekker vindt die ik draag?
Als iemand je verteld dat ze je geur niet lekker vinden ruiken, bedoelen ze meestal een van deze drie dingen:
- Ze houden misschien niet van een bepaalde noot erin. Als iemand niet van vanille houdt, zullen ze niet van een geur met vanille houden, niet alleen dus de parfum die jij draagt. Het is niet dat het een slechte herenparfum is maar dat ze gewoon niet van de geurnoot houden.
- Ze vinden het misschien niet bij jou passen. Dit is meestal het geval als de geur niet bij je stijl, leeftijd of de gelegenheid past. Als je een ruige motorrijder bent, zou het dragen van een lichtbloemengeurtje je het mikpunt van een paar slechte grappen kunnen maken. Het is niet dat de geur niet lekker ruikt, maar het past gewoon niet bij je imago.
- Je doet teveel parfum op. Dit is waarschijnlijk de belangrijkste reden waarom mensen je vertellen dat ze je parfum niet lekker vinden. Een geur opdoen is als kruiden in je eten doen. Je wilt net genoeg om het een lekkere smaak te geven, maar niet teveel want dan zal het je gerecht overheersen. parfum is precies hetzelfde, je wilt precies genoeg opdoen zodat het je aantrekkelijkheid vergroot, maar niet overneemt. Je wil dat mensen jou zien staan, niet de parfum die je draagt. een parfum moet gevonden worden, niet aangekondigd.

Wat is het verschil tussen Eau de Toilette (EDT) en Eau de parfum (EDP) ?
Er zijn verschillende soorten geurconcentraties. De meest bekende concentraties zijn Eau de Parfum en Eau de Toilette. Maar wat is nu het verschil tussen de concentraties?
Eau de Toilette (EDT) – Toilette was de naam die werd gegeven aan het ensemble dat door de Franse aristocratie werd gedragen aan de rechtbanken van de 18e eeuw, wat uiteindelijk het proces betekende om je voor te bereiden op beleefd gezelschap. Eau de Toilette was een belangrijk onderdeel hiervan. Eau de Toilette werd gebruikt om op je kleren of je huid aan te brengen zodat je een aangenamer aroma had. Tegenwoordig bevat het meestal ongeveer 5-10% geuroliën en kan het gedurende de dag opnieuw worden aangebracht.
Eau de Parfum (EDP) – bevat 10-15% geuroliën en kan vijf of meer uur per keer meegaan bij één applicatie. Middelste tonen bloeien hier, omdat de geur een langere levensduur heeft. Typisch de sterkste concentratie die u waarschijnlijk zult vinden bij een conventionele geurbalie.
Pure Parfum (ook bekend als Extrait) – de beste, duurste en sterkste formule die er is, met 25-40% geuroliegehalte. Parfum heeft een aanzienlijke geurdiepte, kan een hele dag meegaan bij één applicatie en stelt de drager in staat om alle drie de geurniveaus te ervaren. Het moet spaarzaam worden aangebracht en is, in tegenstelling tot de hoge concentratie, bedoeld als een veel subtielere aromatische ervaring.
Ook zijn er tegenwoordig geen vaste regels als het gaat om concentratie en kracht. Het kan dus zijn dat een EDT een langere levensduur heeft dan EDP, afhankelijk van de specifieke geur die u koopt. Dit zijn slechts algemene richtlijnen.

Hoeveel herenparfum opdoen is teveel?
Een van de grootste fouten die je kunt maken als het om herenparfum gaat, is overmatig spuiten. Je hebt het vast al eerder meegemaakt dat een man aangekondigd wordt door zijn parfum. Het is de man waarbij de parfum 10 minuten er is voordat hij aankomt en IEDEREEN weet dat hij is gearriveerd.
Zelfs als je parfum heerlijk ruikt, wil je niet dat iedereen in de kamer je gelijk ruikt. Het laat zien dat je niks van je parfum , stijl en manieren in het algemeen afweet. Dit is soms moeilijk omdat het lastig is voor je als drager, er achter te komen dat je teveel herenparfum hebt opgedaan.
Hier is wat je kunt doen:
Begin met één spray en kijk hoe lang je het op jezelf kunt ruiken. Als je het amper binnen 30 minuten kunt detecteren, doe er dan wat meer aan als je wilt.
Idealer
Idealer is de volgende dag twee verstuivingen aanbrengen. Als je het binnen 30 minuten comfortabel ruikt (d.w.z. je verstikt of voelt je je niet ongemakkelijk), dan is dit misschien de juiste hoeveelheid om aan te trekken.
Pas op voor ‘Noseblind’
Onthoud dat je, als drager, je parfum minder kunt ruiken dan andere mensen. De reden is dat je eraan went, je neus wordt ongevoelig. Dit is de reden waarom anderen het in veel kleinere hoeveelheden kunnen detecteren. Als je binnen een half uur nadat je het hebt aangebracht, je parfum kunt ruiken door rond te bewegen zonder dat het je overweldigt, dan heb je de juiste hoeveelheid aangebracht.
5 spray regel
Het is vaak handig om je aan de 5 spray regel te houden. 2 sprays achter elk oor, 1 in je nek en 2 sprays boven je borst. Hierdoor kunnen mensen je goed ruiken wanneer dichtbij komt. Dit verschilt per parfum natuurlijk, Bij de één ruik je met 5 sprays niks en de ander juist teveel. Daarom is het belangrijk om je parfum goed te testen.
Hoe moet je niet herenparfum opdoen?
Herenparfum opdoen is simpel, maar mensen maken het veel moeilijker dan het is. Laten we zien
- Sprayen en er doorheen lopen – werkt niet goed
In theorie werkt het op deze manier aanbrengen van geur. Je spuit je herenparfum in de lucht en je loopt door de mist. De geurnevel blijft gelijkmatig verdeeld over je lichaam, kleding en haar. Het enige probleem met dit advies voor het aanbrengen van geur is dat het niet werkt. Je verspilt het uiteindelijk. - Wrijven en deppen – Parfum duurt minder lang
Wrijven en deppen is een andere benadering van het aanbrengen van geur. Je spuit wat parfum op een van je polsen, wrijft je twee polsen tegen elkaar en daarna wrijft je je polsen over je nek of achter je oren. Door over je parfum te wrijven, verandert de verdeling en de verdampingssnelheid en ontwikkelt de geur zich niet zoals het hoort. Je vernietigt uiteindelijk de topnoten en maakt de middelste noten ook wat botter. Hierdoor blijft de parfum minder lang zitten.
Hoe moet je herenparfum dan wel opdoen?
Dit is eigenlijk heel simpel: spray direct op je huid en klaar. zo simpel is het, maar er zit iets achter. Het lastige bij het aanbrengen van parfum is niet hoe je het aanbrengt maar waar je het aanbrengt. Het menselijk lichaam heeft bepaalde gebieden die van nature warmer zijn, de zogenaamde hotspots. Denk aan je nek, polsen, binnenkant van je elleboog etc. Hoe dichter je de spray op je huid houd hoe langer de parfum blijft zitten. Niet te dichtbij want dan kan het van je huid vallen.

Hoe vind je ‘jouw geur’
Als je nooit echt hierover hebt nagedacht, dan is een goede plek om te starten fragrantica Hier kan je de parfum zoeken, op naam, noten etc. Daarnaast zijn er ook YouTube video’s of forums waar vrouwen aangeven wat ze lekker vinden ruiken. of bekijk de top 10 beste herengeuren.
Lichaamschemie
Maar uiteindelijk moet je wat gaan uitproberen en kijken wat bij JOU werkt. De lichaamschemie van iedereen is anders, dus de herenparfum die geweldig ruikt bij je vriend, kan vreemd op jou ruiken. Ga dus naar een parfumerie als je weet wat voor soort geur je zoekt, geef ze dan de informatie die je hebt, zodat ze je kunnen helpen iets te vinden dat bij je past. Als je je onderzoek nog niet hebt gedaan, vraag ze dan om wat suggesties. Ze sprayen parfums op stukjes papier zodat je ze kunt ruiken. Zorg ervoor dat je het papier niet met je neus aanraakt, anders kleurt het de rest van de monsters die je ruikt.
Koffiebonen
Elke goede parfumliefhebber heeft ook een klein potje koffiebonen beschikbaar – je ruikt deze tussen elk monster, en het “zuivert en verfrist” je neus om de geuren te scheiden. Anders beginnen ze na een tijdje allemaal hetzelfde te ruiken. En wat er ook gebeurt, als je eenmaal ergens tussen de 10 en 20 verschillende geuren achter elkaar hebt geroken, beginnen ze toch allemaal hetzelfde te ruiken – je neus kan de verschillende kenmerken gewoon niet onderscheiden nadat je er zoveel hebt geroken.
Goed testen
Als je eenmaal een geur hebt gevonden die je lekker vindt, vraag hem dan om die op je te spuiten. Geef het tien of vijftien minuten, loop rond en krijg echt een idee van hoe het bij je ruikt. Vraag dan een sample aan en probeer het een paar dagen uit voordat u tot aankoop overgaat. Geen probleem als je iets relatief goedkoop koopt, maar als je een fles koopt die aan de prijzige kant is, wil je er zeker van zijn dat je niet van gedachten verandert over hoeveel je het lekker vindt nadat je het hebt gedragen het voor een paar dagen (vraag me hoe ik dat weet). Ga dan terug en haal een fles als deze de test voor u doorstaat.

Herenparfum samples kopen
Om jou perfecte geur te vinden is het belangrijk dat je de herenparfum goed test, vaak kan je na paar dagen pas testen of dit de perfecte geur voor jou is en je hem niet zat wordt en bij jou imago past. Als je paar verschillende herenparfums wilt proberen voordat je een flesje koopt zijn er websites zoals Testyourparfum.com waarbij je decants/samples kan kopen. Hierdoor kan je beter verschillende herenparfums testen vanuit huis zonder dat je veel geld hoeft uit te besteden aan een flesje. Dit is een stuk goedkoper. Voor informatie over parfum samples kopen druk hier rechts parfum samples kopen.
Parfum termen
Laten we het over parfum termen hebben die vaak worden aangehaald bij het wanneer er wordt gediscussieerd over parfum. Parfum termen weten kan je beter helpen bij het vinden van een parfum.
Noten
Simpel gezegd, een parfumnoot is een ingrediënt, parfumnoten kunnen verdeeld worden in drie categorieën: topnoten (opening), hartnoten(middel), basisnoten(onderste) deze noten samen staan bekend als het ‘akkoord’.
Topnoten
Topnoten zijn de eerste noten die je ruikt bij een parfum, dus ze zijn de eerste impressie van een geur. Deze topnoten zijn vaak fris, fruitige geuren, het verdwijnt na 10 a 15 minuten na het opdoen. Hoe vaak heb je een parfum getest en vond je het gelijk niks? waarom? dat komt omdat de topnoten geen indruk op je hebben gemaakt. Het is enorm belangrijk dat de topnoten je niet alleen naar binnen lokken, maar ook soepel overgaan naar de hart van de geur.
Populaire topnoten zijn bergamot, sinaasappel, grapefruit, citroen en basilicum.
Hartnoten
de middelste noten of de hartnoten, verschijnen zodra de topnoten zijn verdampt. De middelste noten worden beschouwd als het hart van de geur. Deze noten vormen de kern van de geur. Ze gaan langer mee dan topnoten en hebben een sterke invloed op de komende basisnoten. Het hart van een parfum is over het algemeen erg aangenaam. Het is vaak een combinatie van bloemige of fruitgeuren; soms doordringt met kruiden zoals kaneel, nootmuskaat of kardemom.
Populaire hartnoten zijn lavenvel, rozemarijn, zwarte peper, geranium en jeneverbes.
Basisnoten
De basis (of onderste) geuren zijn de laatste geurnoten die verschijnen zodra de topnoten volledig zijn verdampt. Het zijn deze geurnoten die je het meest herinnert en die helpen bij het creëren van een herinnering, de blijvende indruk. Basisnoten vermengen zich met hartnoten om de volledige geur te creëren.
Vaak zijn deze rijke geuren urenlang op huid te ruiken nadat de topnoten verdwenen zijn, maar worden meestal geassocieerd met de draagperiode – die laatste fase van de parfum oftewel “dry-down” genoemd. Dit is de belangrijkste parfumnoot, omdat je dit blijft ruiken. Hoeveel tijd er nodig is om de dry-down te bereiken- en hoe de dry-down zal ruiken, is uniek voor elke individu, en daarom kan dezelfde geur bij jou anders ruiken dan bij anderen.
Populaire basisnoten zijn vanille, sandelhout, cederhout, jasmijn en patchouli.
Meerdere termen Sillage, Projectie en levensduur ?
Sillage (uitgesproken als “see-yazh”) is een Franse term die het vermogen van een geur beschrijft om op afstand te ruiken; hoe groter de afstand, hoe sterker de sillage is. Het is het ‘spoor’ dat de geur achterlaat als je beweegt, ook wel ‘het gevoel van een persoon die aanwezig is in de kamer nadat hij of zij is vertrokken’.
Projectie is zoiets als je persoonlijke parfumwolk of aura – hoe ver van je huid het parfum projecteert als je stilstaat.
Levensduur verwijst daarentegen naar hoe lang een geur op uw huid blijft zitten nadat deze is aangebracht. Belangrijk hierbij is dat door verdamping, alcoholgehalte en een aantal andere factoren een geur na verloop van tijd iets anders gaat ruiken, en dit is ook onderdeel van de levensduurfactor.
Sillage en projectie correleren niet altijd met elkaar – soms komen we geuren tegen met een enorme sillage en projectie maar een korte levensduur, en vice versa. Prestaties zijn een objectieve meting voor sillage, projectie en levensduur ten opzichte van de eigenlijke geur zelf.
Parfum reviews ?
Ben je opzoek naar naar gedetailleerde reviews over parfum. https://parfumrecensies.nl/category/parfum-reviews/ op deze website kan je veel uitgebreide reviews lezen over parfum.